Termeni si condiții

Home / Termeni si condiții

TERMENI ȘI CONDIȚII

 1. DISPOZIȚII GENERALE

Prin prezenta se stabilesc condițiile de vânzare a produselor din magazinul on-line www.manancalocal.ro, proprietatea Asociației My Transylvania din Sibiu, Str. N. Iorga 59/24, județul Sibiu, telefon 0722396755, adresa de e-mail: contact[@]mytransylvania.ro
Folosirea acestui site, respectiv înregistrarea unei comenzi, implică:

 • acceptarea de către Dvs. a prezentelor termeni si condiții
 • acceptarea de către Dvs. a utilizării adresei de e-mail ca mijloc de comunicare
  • acordul si acceptul Dvs. ca Asociația My Transylvania sa șteargă, să modifice sau să adauge orice informație pe site sau sa întrerupă orice activitate pe site, fără a fi necesara notificarea Dvs. prealabilă.

Pentru folosirea in cele mai bune condiții a site-ului, se recomanda citirea cu atenție a tuturor termenilor si condițiilor. Ne rezervăm dreptul de a modifica termenii si condițiile, fără a fi necesară vreo notificare prealabilă. Asociația My Transylvania nu își asuma răspunderea pentru nefuncționarea paginii web manacalocal.ro sau pentru orice prejudiciu ce se datorează nefuncționării acesteia.

 1. PRODUSE LOCALE DIN JUDEȚUL SIBIU

Prin intermediul acestei pagini, orice persoana fizica, romana sau străină, care a împlinit vârsta de 18 ani, si orice persoana juridica poate comanda una sau mai multe dintre produsele afișate pe site. Pentru fiecare dintre produsele postate ne obligăm să afișăm caracteristicile esențiale ale acestora

(producător, ingrediente, gramaj sau nr. bucăți), care sa permită cumpărătorului o identificare, comparare și o alegere corecta. Imaginile publicate pe site au titlu de exemplu, putând conține anumite elemente decorative, care nu sunt incluse in produsele comandate.

3. CUM FUNCȚIONEAZĂ COLECTAREA ȘI LIVRAREA PRODUSELOR LOCALE
Regăsiți în pașii de mai jos ceea ce facem noi, cum funcționează sistemul propus și ce ne așteptăm de la dvs. în calitate de clienți – cumpărători – susținători:

a. Alegem cei mai mici producători
Mergem în sate din județul Sibiu, unde avem contactele producătorilor în urma experienței organizării unor evenimente gastronomice.

Îi alegem pe cei mai mici dintre ei, pentru a avea un impact în activitatea lor și a-i putea ajuta.

Toți furnizorii aleși îndeplinesc criteriile de bază ale Slow Food, oferă hrană bună, curată și la un preț corect.

b. Proaspăt și disponibil

Săptămânal aflăm de la producători ce este proaspăt, ce este gata copt sau tocmai produs.

Rescriem oferta noastră de produse în fiecare săptămână.

Creăm stocul din care voi puteți comanda timp de cinci zile până la epuizarea stocurilor.

 

 1. Colectare și livrare în condiții optime
  Fiecare dintre cei care au produse disponibile, le livrează, gata porționate și ambalate într-un spațiu curat, pus la dispoziție de primăria locală (de regulă, în camera de frig a căminului cultural).

De acolo, noi le preluăm în cutii speciale și le livrăm la ușa clienților, cu grijă.

Fiecare dintre producători are certificat de producător și răspunde de calitatea mâncării lor.

d. Plata și circuitul banilor
Plata comenzilor se face online, cu cardul. Fiindcă majoritatea dintre ei nu au posibilitatea să scrie facturi, noi fiscalizăm pentru ei toată activitatea comercială sub forma unei donații.

Suma care le revine o plătim la rândul nostru în numerar, la ridicarea produselor. Neavând conturi la bănci sau bancomate în sate, este cea mai simplă soluție.

e. Prețuri și remunerarea producătorilor
Prețul plătit pentru produse este întotdeauna integral. Nu se reține niciun fel de comisioane sau taxe. Plătim mâncarea exact la valoarea la care este apreciată de producători.

Scopul nostru este dezvoltarea și promovarea micilor producători.

La această sumă se adaugă costurile de logistică, colectare și livrare, pe care le plătește exclusiv cumpărătorul și care sunt evidențiate separat, la sfârșitul comenzii.

 

 1. Orar
  Colectăm și livrăm mâncarea în aceeași zi. De regulă, așteptăm comenzile voastre de marți până vineri, în weekend sunt pregătite pachetele și luni le livrăm.

  g. Stocuri limitate și sezonalitatea

  Lucrăm cu producători foarte mici și nu dorim să le creștem volumul de produse disponibile, fiindcă le-am schimba modul de producție.

Stocurile online reflectă exact disponibilitatea reală și nu putem suplimenta ce ne oferă natura. De la o săptămână la alta produsele se pot schimba și noi ne bucurăm când acest lucru se întâmplă.

h. Ce ne așteptăm de la tine?
Apreciem că susții economia locală, rurală și conștientizezi efortul făcut de acești oameni. Munca lor, în condiții nu tocmai ușoare, îți asigură ție confortul și experiența așteptată.

Nu suntem un serviciu de livrări de la supermarket și nici nu ne dorim să devenim. Acționăm respectând natura și suntem recunoscători că ne oferă produse care nu sunt considerate perfecte în ceea ce privește aspectul, culoarea și forma.

 1. TERMENUL DE VALABILITATE

Termenul de valabilitate al produselor colectate și livrate este cel inscripționat de către producător pe ambalaj. Politica noastră este colectarea și livrarea în aceeași zi.

 1. LIMITELE RESPONSABILITATII

Asociația My Transylvania nu poate fi responsabila pentru neonorarea unei comenzi din cauze de forță majoră.

 1. RECLAMATII

Reclamațiile dvs. privind orice probleme legate de livrarea produselor comandate le puteți transmite la adresa de e-mail contact[@]mytransylvania.ro

 1. LEGISLATIA APLICABILĂ

Legea nr. 365/2002 privind comerțul electronic Ordonanța Guvernului nr 130/2000 privind protectia consumatorilor la încheierea și executarea contractelor la distanta si Legea 51/2003 pentru aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta Legea nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulație a acestor date, modificata si completata Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protecția vieții private in sectorul comunicațiilor electronice.